ΕΑΙΡΕΙΑ

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1984 από τα αδέλφια Γιάννη και Τάκη Πεσβάντη που όμως της κληροδότησαν μια ιστορία που έχει τις ρίζες της πολύ πιο βαθιά, στις αρχές του αιώνα, καθώς προέρχονται από οικογένειες που υπηρέτησαν για δύο γενιές το ελληνικό έπιπλο (βλ. αναλυτικό ιστορικό οικογένειας). Από το 2008, συμμετέχει η κόρη του Γιάννη, Βιργινία, φέρνοντας νέες ιδέες και τεχνικές ως πτυχιούχος του Τμήματος «Αρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου, Διακόσμηση και σχεδιασμός αντικειμένου», του ΤΕΙ Αθηνών αλλά και τελειόφοιτη του Τμήματος «Αρχιτεκτόνων Μηχανικών» του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Δουλεύουμε πάντοτε με γνώμονα την πείρα, την γνώση, την παρατηρητικότητα, την ευαισθησία και την συνέπεια στην ποιότητα. Οι επίμονες απόψεις σε παλιές τεχνικές και υλικά, πολλές φορές συγκρουόμενες με τους νόμους της αγοράς και του σύγχρονου marketing αλλά και η παρακολούθηση των σύγχρονων υλικών και των νέων σχεδιαστικών τάσεων, υπήρξαν πάντοτε οι βασικές αρχές της δουλειάς μας.
Με υπομονή και μεγάλη προσπάθεια, με διαρκή αναζήτηση και επιλέγοντας ότι πιο τέλειο υπάρχει στην αγορά, η “ΥΙΟΙ Κ. ΠΕΣΒΑΝΤΗ” συνεχίζει τη λειτουργία της εδώ και δεκαετίες εξελισσόμενη πάντα με την ίδια ακεραιότητα.

Η ποιότητά μας δεν σταματά μόνο στα προϊόντα μας. Παρέχουμε στους πελάτες μας υψηλής ποιότητας σχεδιαστικές υπηρεσίες, σε διακοσμητικές και αρχιτεκτονικές εφαρμογές που αφορούν το σύνολο του χώρου του.
Επίσης, είμαστε γνωστοί για τη διαχρονική υποστήριξη των πελατών μας σε σχέση με την χρήση, την συντήρηση και οτιδήποτε άλλο αφορά τη δουλειά μας.

Ο σεβασμός προς το περιβάλλον και η αειφόρα διαχείριση των φυσικών πόρων είναι προτεραιότητα για μας και για το λόγο αυτό η ξυλεία που χρησιμοποιούμε είναι πάντοτε ελεγμένη από διεθνείς οργανισμούς διαπίστευσης για τη σωστή διαχείριση των δασικών εκτάσεων όπως είναι το F.S.C. (Forest Stewardship Council – Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών, www.fsc.org) και το P.E.F.C. (Program for the Endorsement of Forest Certification – Πρόγραμμα για την προώθηση της δασικής πιστοποίησης, www.pefc.org).

Τέλος, ως μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Κατασκευαστών Ξύλινων κουφωμάτων, προωθούμε την ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου, για την εξέλιξη και την σπουδαιότητα των προϊόντων από ξύλο, καθώς και τους μύθους γύρω από αυτά.